Vinterväglagstjänster ramavtal

Øresundsbro Konsortiet

Inbjudan lämna anbud:
Øresundsbro Konsortiet (Köparen) inbjuder härmed till anbudsgivning/tilbudsgivning på Vinterväglagstjänster ramavtal.
Kortfattad beskrivning av omfattningen:
På avtalade ytor på Köparens anläggning utförssnöröjning och halkbekämpningså att åtgärdade ytorupplevsfria från snö och har tillfredsställande friktion mot halka.
Undantag från ovanstående är tillåtna i samband med snöfall och annan nederbörd som orsakar halka. När så är fallet sker kontinuerlig halkbekämpning och snöröjning utföras tills normala funktionskrav åter kan uppfyllas. Personalgångar till parkeringsplatser och betalbås inklusive trappor ner till kulvert på Lernackenhålls ständigt halkfria och fria från snö. Snöskottning och halkbekämpning sker fram till portalbyggnadernas dörrar på Peberholm och Kastrup halvö, samtnöddörrar från Lernackentunneln hålls fria från snö. Skattad volym under en period av 2 år är mellan 3 200 000 SEK och 4 800 000 SEK.
Elektroniskt upphandlingsverktyg:
Upphandlingen kommer att handläggas i ett elektroniskt upphandlingsverktyg benämntVISMA Tendsign (www.tendsign.com). Visma TendSign är ett system för att underlätta upphandlingar för såväl Säljare som för Köpare. I systemet finns de verktyg som behövs för att genomföra hela processen för intresseanmälan samt anbudsprocessen. Visma TendSign är ett system som är tillgängligt även på danska, norskaoch engelska. Köparens Inköpskoordinator Martin Reinholtz (tel: +45 33416414/+46 406766414, mobil: +46 705900964, e-post: mre@oresundsbron.com) och systemägarens support (+46 134747570 även dansktalande), står gärna till rådighet för stöd som avser hur man arbetar i Visma TendSign. Om Säljaren inte använt Visma TendSign tidigare, gå in på www.tendsign.com och klicka på Lämna anbud. Välj Registrera nytt konto här (gratis) och fyll i efterfrågade uppgifter för att få ett användarkonto och lösenord med vändande e-post. Genom detta kan anbud lämnas elektroniskt. Vidare instruktioner finns i anslutning till registrering.
Upphandlingsregler:
Aktuell upphandling är en upphandling i Danmark underkastad danska upphandlingsregler bkg. nr. 712 af 15.6.2011 Bekendtgørelse om fremgangsmåderne ved indgåelse af offentlige vareindkøbsaftaler, offentlige tjenesteydelsesaftaler og offentlige bygge- og anlægsaftaler.
Öppen upphandling/offentligt udbud:
Öppen upphandling/offentligt udbud är ett upphandlings/udbudsprocedure där alla Säljare får lämna anbud/tilbud. Upphandlingsformen medger inte förhandling, varför det är av stor vikt att alla krav och villkor enligt detta förfrågningsunderlag följs och att bästa villkor lämnas i anbudet. Anbudstidens utgång/tilbudsfrist och lämnande Anbud lämnas elektroniskt via Visma www.tendsign.com Anbud inkomna efter anbudstidens utgång eller på annat sätt än genom Visma TendSign kommer inte att prövas av Köparen.
Sista anbudsdag är 25.8.2014
Anbuds giltighetstid/vedståelse:
En förlängning av giltighetstiden kan komma att ske efter överenskommelse mellan Parterna. Anbudet är giltigt till och med 31.12.2014.
Anbudsomfattning:
Anbud kan endast lämnas på hela det efterfrågade sortimentet.
Antal Säljare:
Avtalet avses tecknas med endast en (1) Säljare.
Alternativa anbud:
Med alternativa anbud avses anbud som innebär en helt annan lösning/annat koncept än det som specificerats i förfrågningsunderlaget. Köparen accepterar alternativa anbud/tilbud förutsatt att kraven och Köparens funktionsbehov har uppfyllts.
Språk:
Svar lämnas på följande språk Svenska, Danska eller Norska alternativt i kombination.
Tekniska datablad eller motsvarande accepteras även på Engelska.
Utvärdering/tildelingskriterium av anbud:
Vid utvärdering av anbud kommer det anbud att antas som är ekonomiskt mest fördelaktigt.
Vid bedömningen av vilket anbud som är det ekonomiskt mest fördelaktiga tas hänsyn till olika kriterier som är kopplade till föremålet för avtalet. Se Viktningsrapport (Med ekonomiskt mest fördelaktiga avses således inte lägsta pris vars värdering endast omfattar priset.).
Finansiell och ekonomisk ställning:
Säljarenförutsätts ha den finansiella styrka, tekniska förmåga och erfarenhet som erfordras för åtagandet.
Köparen använder sig av kreditinformationsleverantörer (UC i Sverige och KOB/Experian i Danmark) för fastställande av att Säljaren har en god och stabil ekonomi eller genom information som på annat sätt styrker företagets ekonomiska och finansiella ställning.
Säljaren förutsätts ha minst ranking:
Svenska företag:
— Riskklass 3, utan ansökan om betalningsföreläggande, betalningsanmärkning eller skuld hos kronofogden.
Danska företag:
— Rating 50–100, Inga betalningsanmärkningar.
Vid lägre riskklass/rating än kravnivå kommer Köparen att göra en individuell bedömning av företagets kreditvärdighet utifrån uppställda krav och inlämnade uppgifter.
Detta kan till exempel gälla för nystartade företag som saknar historiska data men som kan göra det trovärdigt för Köparen att denne har sådan ställningatt fullgörandet av uppdraget kan anses säkerställt.
Säljaren kan komma att diskvalificeras omSäljaren inte kan anses ha en god finansiell och ekonomisk ställning.
Samma kvalificeringskrav tillämpas för andra Säljare än svenska och danska. Om upplysning inte kan hämtas via Köparens kreditinformationsleverantörer kommer Köparen att begära likvärdiga intyg från Säljaren.
Avtalets start:
Avtalet avses träda i kraft 15.10.2014
Avtalets slut:
Avtalet gäller för alla Leveranser som avropats innan Avtalets slut.
Avtalet gäller till och med 14.10.2016.
Förlängning av avtal:
Avtalet kan komma att förlängas efter skriftlig överenskommelse mellan Parterna. Förlängning kan ske med tolv (12) månader per gång och Avtalet kan förlängas med sammanlagt antal år 2.

Deadline
Fristen for modtagelse af bud var på 2014-08-25. Indkøbet blev offentliggjort på 2014-07-15.

Hvem?

Hvad?

Hvor?

Indkøbshistorik
Dato Dokument
2014-07-15 Udbudsbekendtgørelse